Precious: Based on the Novel "Push" by Sapphire 2009 yapımı ABD filmi. Yönetmenliğini Lee Daniels yapmıştır. Precious Sapphire'n 1996 yılında yayınlanan ödüllü bir romanı olan Push: A Novel bY Sapphire'den sinemaya uyarlanmıştır. Filmin oyuncu kadrosunda başrolde Gabourey Sidibe ile birlikte yardımcı rollerde Mariah Carey, Mo'Nique, Paula Patton ve Lenny Kravitz vardır. Film, Sidibe'nin ilk oyunculuk deneyimidir. Film bir dağıtım şirketi olmadan ilk kez, Push: Based On The Novel By Sapphire adıyla 2009 Sundance Film Festivalinde ve 2009 Cannes Film Festivalinde gösterilmiştir..
Clarice “Precious” Jones, Harlem’de ona zulm eden annesiyle beraber yaşayan 16 yaşında genç bir kızdır. Annesinin sevgilisi tarafından tecavüze uğrayan Precious aynı adamdan ikinci defa hamile kalmıştır. Eğitim hayatı da parlak gitmemektedir. Sınıfın “sorunlu” kızı olmasından dolayı, okul yönetimi Precious’ı “Each One, Teach One” adlı özel bir eğitim programına gitmeye zorlar. Burada benzer geçmişlerden gelen Afriklı-Amerikalı genç kızlarla beraber yeni bir hayata adım atar. İdealist öğretmeni ise ona yeni bir umut ışığı olur. Precious, hayata farklı bir bakış açısından bakmaya başlar.
Filmin sinopsisini okuduğunuzda ya da fragmanını izlediğinizde filme oldukça önyargılı yaklaşabilirsiniz. Çünkü yıllardır arka mahallenin ötekileştirilmiş sorunlu çocuklarının idealist öğretmenin yardımıyla yeni bir hayata adım atmaları onlarca defa beyaz perdeye yansıdı. Acılar çeken, sefalet içinde yaşayan, sistemin tek bir çıkış yolu bile göstermediği bu karakterlerin hazin öyküleri duygu sömürüsüne yaslanan ve anlatmak istediğini genellikle bu manipülasyon yüzünden derinleştiremeyen öyküler olarak zihnimize kazındı. "Precious" ise daha önce izlediğimiz bu arınma öykülerinden oldukça farklı bir noktada duruyor. Bu yüzden film akraba filmleri arasında ayrıksı bir yere oturuyor...
Linkleri Görebilmek Için Üye Olmalisiniz !!!